КУПИ ВАУЧЕР

Будапеща

Будапеща (на унгарски: Budapest) е най-големият град и столицата на Унгария. Градът заема 9-о място по големина в ЕС и е втори град по големина на река Дунав (след Виена). Разположен е в Среднодунавската низина и заема площ от над 550 km².

Днешната столица на Унгария е съставена от три исторически града, разположени на двата бряга на Дунав – Буда, Обуда и Пеща, които се обединяват през 1873 г. Пеща съставлява около 2/3 от града и е по-равната, търговска част на източния бряг на Дунава. Буда и Обуда са разположени на западния бряг на реката – по-хълмистата част на града, където са разположени Кралският дворец и хълма Гелерт.

 

Важни забележителности: 

1. Парламентът
2. Рибарският Бастион
3. Църквата Матиаш
4. Верижният мост
5. Замъкът Буда и Кралският дворец
6. Къщата музей на Худини
7. Разходка край Дунава
8. Площадът на Героите
9. Статуята на Анонимус
10. Хълмът Гелерт и Цитаделата
11. Баните Гелерт
12. Баните Сечени
13. Базилика Св. Стефан
14. Мементо парк
15. Голямата Синагога
16. Булевард Андраши

 

Резервирай своята незабравима почивка със самолетни билети от AirTickets.bg

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ

Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Ко Самуи

Ко Самуи е остров край източното крайбрежие на провлака Кра, Тайланд. Географски разположен в архипелага Чумпхон, той е част от провинция Сурат Тани, въпреки че

Прочети повече »
Любопитни факти | AirTickets.bg

Airtickets създаде ново поколение система за онлайн резервации

Българската компания Airtickets (ЕърТикетс) разработи своя собствена софтуерна програма за пътувания ATS(advanced travel software), предлагаща иновативни решения за туристическата индустрия. Софтуерните продукти са създадени в

Прочети повече »
Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Копенхаген

Копенхаген (на датски: København, [kʰøb̥m̩ˈhɑʊ̯ˀn]) е столица и най-голям град на Дания.  Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер.

Прочети повече »
Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Истанбул

Истанбул известен в миналото още като Цариград, Константинопол и Византион, е най-големият град в Турция, който служи като икономически, културен и исторически център на страната.

Прочети повече »