КУПИ ВАУЧЕР

Малмьо

Ма̀лмьо (на шведски: Malmö, произношение Loudspeaker.svg[‘malmø:]) е третият по големина град в Швеция след Стокхолм и Гьотеборг.

Градът е разположен на северния бряг на пролива Йоресунд в южна Швеция и е главен административен център на лен Сконе. Важно пристанище и железопътен възел. Има летище.

Малмьо се намира само на 25 км от Копенхаген по вода.

Мостът Йоресун над едноименния пролив, свързващ Малмьо с датската столица Копенхаген, е най-дългият мост над водна площ в Европа.

В Малмьо се намира сградата „Извитият торс“ (Turning Torso) на испанския архитект Сантяго Калатрава, която е втората по височина жилищна сграда в Европа. Небостъргачът с височина 190 м се намира на брега на пролива Йоресунд.

На площад „Сторторгет“, който съществува от 16 век, може да се види статуята на крал Карл X Густав, царувал от 1654 до 1660, който завладява различни територии на Дания и ги присъединява към шведската империя в средата на 17 век.

 

Важни забележителности: 

1. Замъкът в Малмьо
2. Музей на модерното изкуство
3. Студената баня и плажът Риберсборг
4. Паркът на хората
5. Въртящата се сграда и скейт паркът Stapelbäddsparken
6. Църквата „Сант Петри“
7. Имението Катринеторп
8. Старият град
9. Площад Лила
10. Площад Мьолевон

 

Резервирай своята незабравима почивка със самолетни билети от AirTickets.bg

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ

Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Копенхаген

Копенхаген (на датски: København, [kʰøb̥m̩ˈhɑʊ̯ˀn]) е столица и най-голям град на Дания.  Разположен е на източния бряг на остров Шеланд и частично на остров Амагер.

Прочети повече »
Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Джухай

Джухай е град на префектурно ниво на южния бряг на Гуандон провинцията в Китай. Намиращ се на делтата на Перлената река, Джухай граничи с Дзенмен

Прочети повече »
Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Буенос Айрес

Буенос Айрес е столицата и най-големият град на Аржентина.Той е важен културен, административен, икономически и туристически център. Поправката към конституцията от 1994 г. дава на

Прочети повече »
Дестинации | Самолетни билети от AirTickets.bg

Будапеща

Будапеща (на унгарски: Budapest) е най-големият град и столицата на Унгария. Градът заема 9-о място по големина в ЕС и е втори град по големина

Прочети повече »